Dag två

05:30
Uppstigning. Inga fler malar under natten. Sovit gott men är hyfsat stel i kroppen efter natten på britsen. Lite morgongymnastik som gjort Kapten Bertil Uggla glad i själen, så kom man snart igång igen. Efter tips från Palle har vi plockat bort mittenkrokarna på våra voblers, lånat sjunkande super shad raps för landfisket och två gigantiska Nils masters för trollingfisket. Nu SKA vi få fisk! Druckit kaffe och tvättat oss i Nasservatten. Känns hur bra som helst. Nu ska vi ha en 30 minuters transportsträcka söderut till en hot-spot.

06:50
Fisket börjar. Efter 10 minuter får jag efterlängtade borre. Ett fruktansvärt hårt hugg, en kort fight och så låg 13 kg aborre i båten. Fotografering och vägning, sen snabbt i med den i vattnet igen.

08:00
Hugg igen! Min andra nu på 8.5 kg. Vi sparade den och använde den för att muta de lokala fiskegubbarna så att de skulle plocka bort sina långrevar som vi fastnar i titt som tätt.

08:25
Patrik får hugg. 10-15 kilos fisk som tyvärr lossnar precis vid båten.

10:00
Frukosten avklarad. Nu är vi på väg ut och ska fiska igen. Nu ska bara Tobias få en aborre, sen siktar vi över 20 kilo.

11:45
Tryckande värme och i princip helt vindstilla. Inte ett hugg, så Samir drog iväg till ett annat ställe och där, där fick Tobias sin första Borre. 4kg. Nu har vi fått känna på borren alla tre.

Tobias, gladare än loket

12:30
På väg till lunchstället förmodligen följt av lite landfiske.

17:55
Middag på gång. Jag lyckades få en till under eftermiddagsfisket. 2 kilo, men ändå en aborre! Landfisket var resultatlöst igen.

20:30
Nu är maten äten, kyckling med ris. Största fisken hittils har Tony tagit: 19.5 kilo. Nu är malmetet i och det är dags att gå och lägga sig.

22:00
Nyss väcktes jag av de andra eftersom min rulle knarrade. Håkans också. Det visade sig dock att Håkans mal hade förvirrat sig in i min lina och eftersom jag hade bottennapp drog den min lina med sig. Håkan landade dock en fin Vundo på 14.5 kilo. Jag fick gå och lägga mig igen. Skönt.