Dag noll - Resan ner till Aswan

På väg över sundet med tåg. Patrik hämtade mig vid 2:30 och Tobias, som inte hade lyckats sova någonting pga en sen kväll på jobbet, strax innan 3.00.

Väl framme på Kastrup kunde vi snabbt urskilja våra resekamrater i vimlet då de också kånkade på spötuber. Rolf, Håkan, Torsten och Tony från Hudiksvall respektive Söderhamn verkar vara sköna snubbar. De hade fördrivit tiden med en "Turk" eller tre :).
Guiden Mikael Paulsson aka Palle, hjälpte oss att checka in våra grejor och vips var vi på väg mot vårt drömfiske i Egypten.

Pga de få timmarna av sömn i natt, somnade jag innan planet lyfte och vaknade lagom till maten. Efter 5 timmar, två brödbitar, inget kaffe (de hade glömt att fylla på vattentankarna) och en gin&tonic kunde vi genom fönstret beskåda Nilen och ökenlandskapet.
På flygplatsen mötte Zacharias (med reservation för fel namn och stavning) upp och hjälpte oss igenom kaoset på flygplatsen. Utan honom hade vi förmodligen stått där ännu. Palle hade, när han lämnade planet, sett att en av spötuberna var öppen och att spöna tittade ut. Dessbättre var det inget som hade gått sönder.
Tips! Tejpa igen spötuberna ordentligt!!

En snabb bilfärd genom Luxor till en restaurang där vi avnjöt en välbehövlig lunch och därefter raskt vidare mot järnvägstationen i Luxor. All right. Det var sannerligen en upplevelse i damm, smuts och lukt. Dessvärre var det ingenting jämfört med tåget. Hela tåget var skitigt och fyllt av en ytterst kväljande lukt av avföring. De som var tvungna att gå på toaletten såg märkbart tagna ut när de kom tillbaka. Fy för s-n vilka långa tre timmar. Det gick inte så bra att sova heller, pga att våra egyptiska medresenärer kände sig tvingade att prova alla ringsignaler i sina telefoner. Palle underhöll oss med lite knutundervisning och lite allmäna Tips från coachen.
Väl framme på stationen i Aswan blev vi upplockade av en buss och skjutsade till Isis Hotel. En dusch, en singelmalt och lite fiskehistorier sen var det dags att krypa till kojs.

Patrik, Torsten och Tobias relaxar på Hotel Isis